Nalog za prenos – Obrazac 3

Nalog za prenos – Obrazac 3

Opšti nalog za prenos predstavlja bezgotovinski instrument platnog prometa pomoću koga se, radi plaćanja izvesnih novčanih obaveza, vrši prenos sredstava sa računa nalogodavca na račun korisnika, nezavisno od toga da li se vode kod istog ili različitog nosioca platnog prometa (uglavnom banke).

Nalog za prenos za popunjavanje (EXCEL i PDF format)

Na našem sajtu videti kako izgleda aktuelni nalog za prenos ili preuzeti isti u verzijama za popunjavanje na vašem računaru. Trenutno dostupni formati za preuzimanje su .XLS (možete koristiti ovu verziju dokumenta za rad u Microsoft Office paketu programa, OpenOffice, LibreOffice itd.) kao i .PDF (možete koristiti Adobe alat za popunjavanje ovog dokumenta, ili ga otvoriti u browseru itd.). Ispod su linkovi za skidanje, kao i ilustracija obrasca 3.

Nalog za prenos za popunjavanje u excel formatu – DOWNLOAD

Nalog za prenos za popunjavanje u PDF formatu – DOWNLOAD

Nalog za prenos | Knjigovodstvo Beograd

Novi nalozi – Izmene NBS od 1.10.2015

Narodna banka Srbije donela je Odluku o obliku, sadržini i načinu korišćenja obrazaca platnih naloga za izvršenje platnih transakcija u dinarima (“Službeni glasnik RS”, 55/2015 i 78/2015) kojom je uredjen izgled novih obrazaca platnih naloga, i to:

  • nalozi za prenos,
  • nalog za uplatu, i
  • nalog za isplatu

Novi nalozi u upotrebi su od 01. oktobra 2015. godine, kada pocinje primena novog Zakona o platnim uslugama.

Nalozi se štampaju na samokopirajucem papiru bele boje, sa elementima u crnoj boji, po pravilu u dva primerka. Izuzetno, nalog za prenos može biti u jednom primerku.Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ahosteda/public_html/extra/knjigovodstvo.me/wp-includes/functions.php on line 4675

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ahosteda/public_html/extra/knjigovodstvo.me/wp-includes/functions.php on line 4675